Ce nu ştiai despre Niccolo Paganini

La 175 ani de la plecarea în nefiinţă a marelui violonist şi compozitor Niccolo Paganini (27.X.1782-27.V.1840), vom scoate la lumină câteva momente stranii şi incredibile din biografia sa.Niccolo Paganini

  • Alessandro Rolla, compozitor şi profesor de muzică, a refuzat să-i ofere lecţii, zicând, că nu are ce-l învăţa pe acest copil, care l-a întrecut în măiestrie.
  • Performanţa lui Niccolo Paganini depăşea limitele posibilului, el interpreta orice piesă muzicală fără repetiţii, iar tehnica aplicată de el era absolut unicală.
  • Fiind recunoscut încă în viaţă ca cel mai mare virtuoz al timpurilor, Paganini era considerat un adept al diavolului, astfel explicau talentul lui deosebit oamenii mediocri. 
  • După moarte, corpul îmbalsamat al lui Paganini a mai călătorit pe pământ peste 50 ani, din cauza că atât episcopul, cât şi guvernatorul Genovei au refuzat înhumarea lui într-un cimitir, proclamându-l eretic.
  • Doar în 1876, Attila Paganini, nepotul maestrului, obţine de la Vatican anularea hotărârii de erezie şi sicriul lui Niccolo Paganini a fost înmormântat, în sfârşit, într-un cimitir catolic.
  • Dar culmea, în anul 1896, Primăria oraşului Parma hotârăşte mutarea cimitirului… 

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în curiozităţi, Din adâncurile sufletului, personalităţi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s