21 martie – Ziua Internaţională a Pădurilor

Ziua PădurilorImportanţa pădurilor pentru existenţa umană este inestimabilă – pe lângă faptul, că găzduiesc o vastă biodiversitate, pădurile au un rol important în reglarea climei terestre. Carbonul emis în atmosferă este stocat în lemnul copacilor, iar dacă pădurile sunt defrişate, carbonul este eliberat sub formă de dioxid de carbon, care contribuie la shimbările climatice nefaste pentru noi. De asemenea, pădurile sunt responsabile şi pentru precipitaţii, impactul fiind simţit pe un areal geografic extraordinar de mare. Spre exemplu, defrişările din Amazonia şi Africa pot cauza secetă în vestul SUA. 

Stabilitatea vieţii pe Pământ este posibilă datorită existenţei pădurilor – parte integrantă a dezvoltării durabile a omenirii. 

Tema Zilei Internaţionale a Pădurilor din anul 2015 este : Păduri / Climă / Schimbări.  IDF_Logo_date_colourMAILSIGNATURE_EN

Omenirea încearcă nu doar să protezeje pădurile rămase, dar şi să planteze fâşii forestiere pentru viitorul nostru comun.

Deci, să ne unim forţele împreună şi să plantăm în această săptămână cât mai mulţi copaci – ca să avem un viitor mai sigur ! 

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în Alfabetizare, De ce îmi iubesc eu Patria, Din adâncurile sufletului și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s