O familie care ştie ce să facă la bibliotecă

Azi am avut cititori mai deosebiţi – o străbunică cu 5 strănepoţi ne-au păşit pragul bibliotecii. Familia este bilingvă, în casa lor se vorbeşte la fel de bine şi româna, şi rusa.

Cei mai mărişori, o fată şi fraţii ei, doi gemeni, candidaţi în clasa I-a, citeau de zor în limba rusă, iar cel mai mic colora o carte împreună cu străbunica. Nostimă e fata de 3 ani : ea vorbeşte româna, dar citeşte … păsăreşte, aşa cum se citeşte la vârsta, cînd încă nu te-a învăţat nimeni semnificaţia semnelor astea de sub imaginile din cărţi. Şi i-a spus intuiţia să citească chiar din isprăvile lui Guguţă, poate că ştie ea cumva de pe la televizor că anul curent este mai deosebit, dedicat operei lui Spiridon Vangheli. 

Băieţii, cu o energie debordantă, în 20 minute citiseră cărţile şi deja întrebau ce e după uşa cea frumoasă, să fie o cameră secretă ? S-a deschis uşa – UAU ! citim impreunăAşa au comentat gemenii tehnica pe care au văzut-o, şi, după ce au probat computerele, le-au apreciat şi au ales fiecare cîteva imagini de colorat printate, am trecut la vizionarea poveştilor. 

Voi ce ziceţi, merită ei să fie apreciaţi ca cea mai unită familie de cititori

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în Copiii şi lectura, lectura și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s