Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii”

Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii” este organizat anual la iniţiativa Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din R. Moldova, cu scopul de a promova lectura copiilor. În fiecare an, concursul este consacrat unei personalităţi marcante din literatura şi cultura universală. 

* La etapa locală, în fiecare sat şi oraş din Moldova, se organizează un concurs pentru elevi, unde ei sunt testaţi pentru cunoaşterea excelentă a operei şi biografiei scriitorului omagiat în anul respectiv. Participantul, care ocupă primul loc, este promovat la faza a doua – raională.

* Faza raională se organizează de Direcţia Învăţămînt în colaborare cu Secţia Cultură, iar cei mai buni participanţi pleacă la faza republicană a concursului.

* Etapa republicană selectează cîte 10 participanţi pentru locurile I, II şi III. 

* Etapa finală a concursului literar se desfăşoară în judeţul Neamţ, România, unde participă 10 cititori de pe primul loc din Moldova şi 10 din judeţul Neamţ.

În anul 2013, concursul este dedicat celebrului romancier francez Jules Verne, cu ocazia serbării a 185 ani de la naşterea lui.  Cititorii participanţi la concurs au studiat operele lui Jules Verne dedicate călătoriilor fantastice : 

Castelul din Carpaţi
Căpitan la cincisprezece ani
Cinci săptămâni în balon
Copiii căpitanului Grant
Insula misterioasă

Biblioteca publică din Bilicenii Vechi a organizat şi vizionarea filmelor pe baza acestor romane de aventuri extraordinare. Iar pentru cei, care doresc să cunoască mai multe scrieri din colecţia JULES VERNE, am găsit un site dedicat scriitorului, cu cărţi scanate în format electronic, care sunt disponibile pentru lectura on-line.

Jules Verne

Îl puteţi accesa aici :

 http://www.jules-verne.ro/ 

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în Copiii şi lectura, lectura și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s