Fundaţia Bill & Melinda Gates va transforma bibliotecile publice din R. Moldova în centre informaţionale dotate

Biblioteci modernizate, dotate cu calculatoare şi acces gratuit la internet. Astfel vor arăta bibliotecile publice în următorii 2 ani. În acest sens, ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi ministerul Culturii au semnat astăzi, 18 mai, un memorandum de parteneriat cu programul Global Libraries în Moldova. 
                                         Imagine
Potrivit lui Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, proiectul este prevăzut pentru 2 ani, cu posibilitatea extinderii. “La prima etapă vor fi modernizate 60 de biblioteci publice atât din oraşe, cât şi din sate, iar peste 300 de bibliotecari vor fi instruiţi în 5 Centre Regionale de Formare”, a specificat Pavel Filip.Ministerul de profil speră că aplicarea cu succes în sate va diminua decalajul digital dintre mediul urban si cel rural, or, bibliotecile publice urmează să devină Centre comunitare care să acorde populaţiei acces gratis la informaţii si la serviciile electronice.Directorul programului Global Libraries în Moldova, Evan Tracz a spus că până acum a fost evaluată situaţia bibliotecilor din R.Moldova şi în baza studiului vor fi elaborate criteriile de selectare a beneficiarilor pentru acest proiect. ”Vom selecta câte 5-7 biblioteci din 8-12 raioane, iar scopul principal al programului este diversificarea serviciilor oferite de acestea” a declarat Tracz. Potrivit datelor ministerului Culturii, în R. Moldova sunt 1350 de biblioteci publice.
Programul Global Libraries Moldova, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, susţine dezvoltarea bibliotecilor publice, pentru a facilita accesul la informaţie şi pentru a diminua decalajul digital dintre mediul urban şi cel rural.
                           Sursa: http://www.trm.mdhttp://irex.md/

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în acces la informaţie, Alfabetizare și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Fundaţia Bill & Melinda Gates va transforma bibliotecile publice din R. Moldova în centre informaţionale dotate

  1. Nadia Ciugureanu spune:

    Factorii locali nu mișcă un deget pentru noi, nici profesorii la fel ,ei ne-au instruit, dar în rest descurcă-se fiecare cum poate. Factorii decizionali ne-au last fară achiziții de carte pentru un an întreg, si nici la anul nu se stie ce va fi.

    • bvbiblioteca spune:

      Stimaţi colegi, APL face exact ceia ce le insuflăm noi atunci cînd creăm o imagine apatică bibliotecii. O bună majoritate din bibliotecari fug de instruire continuă şi de dezvoltarea bibliotecii, pentru că aşa se simt mai comod. Atunci de ce ne mai plângem, dacă vrem să ne limităm la studiile făcute cu 30 ani în urmă ? Totul se schimbă prin progres, inclusiv instituţiile de informare, şi schimbarea vine de la fiecare în parte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s