Ce sunt Google Doodles

Probabil, fiecare utilizator al motorului de căutare GOOGLE a remarcat, că în unele zile, imaginea logo-ului pe de pagina de start se modifică. Acestea sunt logotipurile animate Doodles, create special de compania Google, pentru a sărbători evenimente importante din întreaga lume, aniversări ale oamenilor de ştiinţă, scriitorilor, etc.. 

De la începuturi, Google a păstrat acelaşi logo (desenat de Ruth Kedar) până în prezent. 

Primul Google Doodle a apărut într-un week-end, când fondatorii Sergey Brin şi Larry Page au plecat la un festival din Nevada. Doodle-ul în cauză – un omuleţ – avea menirea de a anunţa utilizatorii, că problemele lor tehnice nu vor putea fi soluţionate timp de câteva zile.

Începând cu anul 2000, logo-urile speciale Google  sunt desenate de Dennis Hwang. Dacă accesăm aceste doodle-uri,  vom fi redirecţionaţi către o căutare specifică, care ne va oferi toate informaţiile despre aniversarea din ziua respectivă.

Timp de aproape de 12 ani, se crează imagini speciale pentru aniversările oamenilor renumiţi, spre exemplu, acest Doodle a fost creat pentru omagierea lui Albert Einstein : 

Deasemeni, Compania Google are grijă să ne amintească despre sărbătorile specifice unor ţări. Acest Doodle a fost afişat cu ocazia serbării Mărţişorului în România şi Republica Moldova.

Iar în ajunul aniversării a 160 ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale, Google a afişat o imagine foarte remarcabilă, pe logo se poate vedea chiar şi scrisoarea… cea pierdută:

Succesul mare al acestor imagini grafice, a determinat o companie americană să creeze un magazin on-line cu diverse articole, care vor conţine imaginea cu Doodle-ul selectat, spre exemplu: tricouri, sacoşe sau căni. 

Pe parcursul anilor, Compania Google a creat o mulţime de logo-uri, dedicate aniversărilor importante din toate ţările lumii. Numărul acestor Doodles a crescut cu fiecare an. În prezent, este disponibil un museu virtual, unde fiecare doritor poate găsi Doodle-urile grupate pe categorii, în funcţie de ani sau ţări. Pentru a vă bucura de imaginile inedite Doodles, faceţi click aici http://www.google.com/doodles/finder/2012/All%20doodles 

                

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în acces la informaţie, noutăţi IT și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s