Drepturile Omului versus accesul la Internet

ONU (Organizaţia Natiunilor Unite) a lansat vineri un raport, potrivit căruia deconectarea oamenilor de la internet reprezintă o încălcare a drepturilor omului şi a prevederilor internaţionale.

Documentul se adresează în special Franţei şi Angliei, care au votat de curând legi prin care autorităţile au dreptul de a deconecta de la internet persoanele acuzate de încălcarea drepturilor de autor. ONU protestează, de asemenea, împotriva măsurilor de blocare a accesului la internet pe baza considerentelor politice.

Raportorul Special îndeamnă toate statele să asigure menţinerea accesului la internet în permanenţă, inclusiv în perioade de tulburări politice. În particular, Raportorul Special le solicită statelor „să echilibreze legile pe drepturi intelectuale care permit, ca utilizatorii să fie deconectaţi de la accesul la internet şi sa se abţină de la adoptarea unor astfel de prevederi,” se mai specifică în raportul organizaţiei.

Documentul ONU a fost emis în aceiaşi zi, în care o companie de monitorizare a internetului a observat, că două treimi din conexiunile la Internet ale Siriei au fost deconectate, în cadrul a ceea ce pare a fi raspunsul guvernului la protestele din ţară.

Sursa : http://unimedia.md/

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în acces la informaţie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s