REPUBLICA MOLDOVA ESTE PRINTRE PRIMELE 16 ȚĂRI ALE LUMII CARE ASIGURĂ ACCES LA DATELE GUVERNAMENTALE CU CARACTER PUBLIC

Prim-ministrul Vlad FILAT a semnat o dispoziție privind publicarea datelor guvernamentale deschiseDocumentul este adresat ministerelor, autorităților administrative centrale, altor autorități și instituții publice.

Dispoziția are drept scop asigurarea transparenței procesului decizional și participării cetățenilor la actul de guvernare, precum și accesului cetățenilor și mediului de afaceri la datele guvernamentale cu caracter public.

Ministerele, autoritățile administrative centrale, alte autorități și instituții publice vor identifica lunar, în formatul stabilit de Centrul de Guvernare Electronică (E-Government), trei seturi de date de interes pentru cetățeni și business, pe care le vor înregistra pe portalul http://www.date.gov.md; vor asigura actualizarea periodică a datelor guvernamentale cu caracter public în funcție de frecvența colectării lor.

De asemenea, în comun cu Centrul de Guvernare Electronică (E-Government), vor asigura actualizarea portalului și crearea interfețelor pentru conectarea la sursele de date actualizate periodic sau în timp real.

Conform aceleiași dispoziții, Centrul de Guvernare Electronică va elabora metodologia publicării datelor guvernamentale cu caracter public, precum și alte standarde tehnice necesare în domeniu.

Sursa: http://www.date.gov.md/

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în Web 2.0 și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s