Fundaţia Bil&Melinda Gates îşi trimite o solie la Chişinău

Prin scrisoarea din 6 aprilie 2011, adresată directorului general al BNRM, d-lui Alexe Rău, Fundaţia Bil&Melinda Gates solicită implicarea acestuia în calitate de expert în evaluarea situaţiei curente a bibliotecilor publice din Moldova, inclusiv a oportunităţilor şi provocărilor manifeste în câmpul de activitate a acestora, cu accent pe rolul  lor in promovarea accesului public la informaţie. Rezultatele evaluării vor fi expuse într-un raport public sponsorizat de Fundaţie, care va fi prezentat Guvernului Republicii Moldova şi societăţii civile. În baza raportului e posibil să fie promovat şi finanţat de către Fundaţie un program de dezvoltare a bibliotecilor publice din Moldova.

În România, Fundația “Bill şi Melinda Gates” a finanţat programul Biblionet, cu o valoare totală de 26,9 milioane de dolari. Acesta a fost lansat în 2009 și se derulează pe o perioadă de cinci ani prin fundația IREX România.

Bibliotecile, care fac parte din programul Biblionet sunt dotate cu calculatoare, imprimante, scannere, videoproiectoare și rețele wi-fi.

„Noi am luat o decizie: credem, că bibliotecile sunt foarte importante pentru a oferi acces gratuit la informaţiile publice, iar aici pentru că există bibliotecari şi infrastructura necesară pentru derularea proiectului. Credem, că bibliotecile sunt o cale foarte bună pentru a-i ajuta pe oamenii care au nevoie, să aibă acces la tehnologie”, a precizat Sylvia Mathews Burwell, într-un interviu pentru România Liberă.

Sursa: http://bnrm.md/, http://www.ziare.com/, http://www.capital.ro/

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în Alfabetizare și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s