Copiii înlocuiesc lectura cu televizorul, internetul şi consola de jocuri

Tinerii abandonează lectura şi jocul în aer liber în favoarea petrecerii a circa şase ore pe zi în faţa ecranului de televizor, calculatorului, consolei de jocuri, dispozitivelor MP3 sau telefoanelor mobile, toate disponibile în camerele lor, devenite astfel adevărate centre multimedia.

Studiul realizat în Marea Britanie pe un eşantion de 1.800 de copii cu vârste de 5-16 ani, a stabilit că aceştia petrec în medie 2,7 ore pe zi uitându-se la emisiuni TV, 1,5 ore navigând pe internet şi 1,3 ore jucând diverse jocuri pe console video. În unele cazuri, aceste activităţi se derulează simultan, cum ar fi urmăritul emisiunilor TV în timpul utilizării consolelor video, potrivit Mediafax.

Tinerii alocă numai jumatate de oră lecturii şi, inainte de culcare, preferă să se mai joace un pic pe consola video , în loc să citească. În loc de fotbal, un sfert dintre băieţi preferă să se întâlnească într-un mediu favorabil jocurilor online, unde discută tactici şi probleme tehnice legate de jocurile electronice.

Părinţii justifică accesul la internet prin faptul, că acesta le poate fi util copiilor lor la realizarea temelor, însă studiul a stabilit că educaţia a devenit ceva „adiacent”, numai 9% dintre tineri căutând pe internet informaţii care să le folosească la şcoală. De altfel, 34% dintre tineri joacă jocuri online, 32% folosesc internetul pentru a comunica prin intermediul serviciilor de mesagerie, 31% accesează reţelele de socializare şi 28% urmăresc videoclipuri pe YouTube.

Mai mult de jumătate dintre copii au în prezent propriul computer sau laptop şi o treime spun că aceasta este tehnologia fără care nu ar putea trăi, potrivit aceluiaşi studiu.

About bvbiblioteca

Oricare ar fi durata timpului, ştiinţa întrebuinţării lui ne face nemuritori.
Acest articol a fost publicat în Copiii în lumea virtuală, Copiii şi lectura și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Copiii înlocuiesc lectura cu televizorul, internetul şi consola de jocuri

  1. Pingback: Tehnologia şi copiii noştri (1) « despresufletulmeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s